.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Σας πληροφορούμε ότι οι πολίτες για να κλείσουν ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, θα καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 14444 την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα και από ώρα 9πμ.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Επίσης μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω διαδικτύου μπαίνοντας στην ιστοσελίδα ellinikanosokomeia.gr .

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δείτε τα τηλέφωνα και τις ώρες για ραντεβού με τα εργαστήρια

Περισσότερα...

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Λίστα χειρουργείων 

Συνδεση χρηστων νοσοκομειου

ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ

Υπερβαρική

Το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό μας και ο κατάλληλος εξοπλισμός καθιστούν εφικτή την αντιμετώπιση και βαρέως πασχόντων ασθενών σε υπερβαρικό περιβάλλον.

https://webtv.ert.gr/ert3/reportaz/monada-ypervarikis-iatrikis-ston-agio-paylo/

Μονάδα Ύπνου

Μονάδα Ύπνου

Το εργαστήριο ύπνου είναι πλήρως αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο για την επάρκεια του από την ελληνική εταιρία μελέτης διαταραχών ύπνου. Λειτουργεί υπό την εποπτεία και υπευθυνότητα ιατρού πνευμονολόγου ενώ διαθέτει το μεγαλύτερο σε αριθμό στη Β. Ελλάδα προσωπικό που αποτελείται από 10 άτομα με πολυετή εμπειρία στο πεδίο του ύπνου, ενώ κάποια από τα μέλη του εργαστηρίου έχουν πιστοποιηθεί με πανευρωπαϊκές εξετάσεις από το European sleep research society.

Περισσότερα >>

Φυλλάδιο πρακτικών οδηγιών

Φυλλάδιο πρακτικών οδηγιών για ασθενείς που θα υποβληθούν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος

Φυλλάδιο πρακτικών οδηγιών για ασθενείς που θα υποβληθούν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος

ΕΟΜ

GDPR

Παρακάτω η ομιλία της Διοικήτριας του Γ.Ν.Θ. "Άγιος Παύλος", Αναστασίας Πατερνά:

 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μη αμειβόμενη προσφορά αίματος. Κι αυτό γιατί το αίμα δεν αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό και αυτό κατοχυρώνεται από το νόμο. Ο αγώνας για την επικράτηση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας άρχισε το 1952.Το 1979, πλέον, κλείνουν και οι τελευταίες ιδιωτικές τράπεζες αίματος και απο τότε το αίμα διατίθεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη.

- Γιατί θα πρέπει να δώσουμε και αίμα;

Γιατί πολύ απλά είναι αδύνατη η παρασκευή του στο εργαστήριο, οπότε η μόνη λύση είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος από τις οποίες μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες, το 50% απο το συγγενικό περιβάλλον και το 5% απο τις ένοπλες δυνάμεις. Σε κάθε νοσοκομείο 2/10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Η χορήγηση αίματος είναι αναγκαία:

  • Στους χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Στα άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά.
  • Σε ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα (πχ λευχαιμία), ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.
  • Όσοι πάσχουν απο διάφορες αιματολογικές ασθένειες (πχ αιμορροφιλία).
  • Όταν υπολογίζεται αξιόλογη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.
  • Σε ορισμένες έγκυες που παρουσιάζουν προβλήματα κατα τον τοκετό.

Ο εθελοντής αιμοδότης είναι ο άνθρωπος που με ελεύθερη σκέψη, θεωρεί την εθελοντική αιμοδοσία ως την υπεύθυνη, κοινωνικώς, πράξη κάθε ενήλικου ανθρώπου που είναι υγιής, άντρα ή γυναίκας. Προσφέρει συνειδητά και υπεύθυνα και συμμετέχει δια μέσου της εθελοντικής αιμοδοσίας στην αναβάθμιση των κοινωνικών αξιών.

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» από το 1976. Η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου είναι ευαισθητοποιημένη και έχει μεγάλη παράδοση στον εθελοντισμό. Είναι μια Αιμοδοσία που αγωνίζεται συνεχώς, διενεργώντας εθελοντικές αιμοδοσίες και στρατολογώντας συνεχώς νέους εθελοντές αιμοδότες. Η Αιμοδοσία μας είναι από τις πρώτες πανελλαδικά σε εθελοντικά συλλεγμένο αίμα. Το 80% του συλλεγμένου από την Αιμοδοσία μας αίμα προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες όταν ο μέσος όρος συλλογής από τη χώρα μας καλύπτει όπως προανέφερα μόλις το 40%.

Καλύπτει τις ανάγκες σε αίμα του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος και τις ανάγκες πολλών Ιδιωτικών Κλινικών, όπως Γέννεσις, Euromedica», «Αρωγή» Euromedica, «Θέρμη» «Νεφροδυναμική ΑΕ» κ.α.

Επιπλέον, καλύπτει τις ανάγκες σε αίμα 45 πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία που μεταγγίζονται στη ΜΜΑ, η οποία συστεγάζεται με την Αιμοδοσία.

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας εφημερεύει στα πλαίσια των γενικών εφημεριών πόλεως του Νοσοκομείου και βεβαίως βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών κλινικών, των εσωτερικών ασθενών της ΜΕΘ και των άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου 24 ώρες το 24ώρο. Επίσης, όπως οφείλει, υποστηρίζει και ενισχύει την κάλυψη των αναγκών των αιμοδοσιών της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, αλλά και άλλων αιμοδοσιών της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας.

Η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας έχει βραβευθεί πριν από περίπου δύο χρόνια από τον Πρόεδρο της Ελληνικής, Δημοκρατίας σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη και προβλήθηκε σαν παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα. Είμαστε δεύτεροι πανελλαδικά σε σχέση με τον εθελοντισμό και τον αριθμό των συλλεγμένων μονάδων αίματος ετησίως.

Το γεγονός αυτό έδωσε και το κίνητρο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να αποδεχτεί το αίτημα της Διευθύντριας του Τμήματος Αιμοδοσίας για την ανακαίνιση του κτιρίου όπου στεγάζεται η Αιμοδοσία. Το συνολικό ύψος της δωρεάς ανέρχεται στο ποσό των 150.000€ για την προμήθεια οχήματος για τις εξορμήσεις, λοιπού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού καθώς και την εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας στους δημοσίους χώρους του Τμήματος Αιμοδοσίας.
Από μέρους μας ως Διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» συγχαίρουμε το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας για τον καθημερινό αγώνα που κάνουν για να φέρουν εις πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη φορά την ελπίδα και την ευχή ότι κάποια μέρα θα ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας απέναντι σε ένα πρόβλημα του οποίου η λύση είναι πάρα πολύ απλή και θα δώσει πνοή σε όλους όσους χρήζουν άμεσης μετάγγισης αίματος.

Ας Δώσουμε Ζωή στην Ελπίδα! Αφορά όλους μας.