.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού στα Τακτικά Πρωινά- Απογευματινά Ιατρεία τηλεφωνήστε ΜΟΝΟ στο 

14970 τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Για κλείσιμο ραντεβού μέσω διαδικτύου καλέστε στο 2311230335. Αφού πάρετε τηλέφωνο να μπείτε στο www.nosokomeia.gr και ακολουθείστε τις οδηγίες.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δείτε τα τηλέφωνα και τις ώρες για ραντεβού με τα εργαστήρια

Περισσότερα...

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Λίστα χειρουργείων 

Συνδεση χρηστων νοσοκομειου

ΕΟΜ

GDPR


Notice: Undefined offset: 0 in E:\Inetpub\vhosts\agpavlos.gr\httpdocs\plugins\attachments\attachments_for_content\attachments_for_content.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in E:\Inetpub\vhosts\agpavlos.gr\httpdocs\plugins\attachments\attachments_for_content\attachments_for_content.php on line 827

Notice: Undefined offset: 0 in E:\Inetpub\vhosts\agpavlos.gr\httpdocs\plugins\attachments\attachments_for_content\attachments_for_content.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in E:\Inetpub\vhosts\agpavlos.gr\httpdocs\plugins\attachments\attachments_for_content\attachments_for_content.php on line 828

Ο ύπνος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και της υγείας μας. Eν τούτοις περίπου το 60% των ανθρώπων δηλώνουν πως βιώνουν κάποιου βαθμού πρόβλημα που σχετίζεται με τον ύπνο. Oι διαταραχές ύπνου αν αφεθούν χωρίς αντιμετώπιση μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες.
Ο ελλιπής ή ανεπαρκής ύπνος είναι πολύ συχνά υπεύθυνος για τροχαία ατυχήματα ή βιομηχανικά ατυχήματα αλλά επίσης συνδέεται με την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων που περιλαμβάνουν καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, κατάθλιψη. Σύμφωνα με μελέτες το σύνδρομο απνοιών ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακό έμφραγμα κατά 30% και αυξάνει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου κατά 46%. Όταν αντιμετωπίζονται κατάλληλα οι διαταραχές του ύπνου βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών τους.

Οι διαταραχές ύπνου διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται θεραπευτικά σε ειδικά κέντρα ή εργαστήρια και ένα τέτοιο είναι το εργαστήριο ύπνου του νοσοκομείου Άγιος Παύλος.

Το εργαστήριο ύπνου λειτουργεί στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος από το1996 και ήδη έχουν εξεταστεί και αντιμετωπιστεί θεραπευτικά περί τους 20000 ασθενείς με προβλήματα ύπνου.

Το εργαστήριο ύπνου είναι πλήρως αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο για την επάρκεια του από την ελληνική εταιρία μελέτης διαταραχών ύπνου. Λειτουργεί υπό την εποπτεία και υπευθυνότητα ιατρού πνευμονολόγου ενώ διαθέτει το μεγαλύτερο σε αριθμό στη Β. Ελλάδα προσωπικό που αποτελείται από 10 άτομα με πολυετή εμπειρία στο πεδίο του ύπνου, ενώ κάποια από τα μέλη του εργαστηρίου έχουν πιστοποιηθεί με πανευρωπαϊκές εξετάσεις από το European sleep research society.

Τα μέλη του εργαστηρίου έχουν υψηλή εξειδίκευση στη διαχείριση ασθενών με προβλήματα ύπνου. Εκτελούν διαγνωστικές εξετάσεις (πολυπνογραφίες, οξυμετρίες, ΜSLT κλπ) αλλά επίσης έχουν τεράστια εμπειρία στην εφαρμογή θεραπευτικών μέσων (CPAP, BIPAP, ASV κλπ).

Το εργαστήριο διαθέτει 5 κλίνες και εκτελεί κατά μέσο ορό περί τις 1200 διαγνωστικές μελέτες ύπνου κατ'ετος και είναι εστιασμένο κυρίως στις διαταραχές της αναπνοής κατά τον ύπνο. Επί πλέον παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και για μη αναπνευστικές διαταραχές ύπνου όπως η ναρκοληψία, το σύνδρομο ανήσυχων ακρών, η αϋπνία κλπ.
Δέχεται περίπου 20 καινούργια περιστατικά την εβδομάδα και στα εξωτερικά του ιατρεία εξετάζονται επί πλέον περίπου 200-250 περιστατικά τον μήνα.

Το εργαστήριο λειτουργεί το πρωί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες οι δε διαγνωστικές μελέτες γίνονται τις νύχτες από Κυριακή έως και Πέμπτη.

Η επικοινωνία με το εργαστήριο γίνεται μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 14970

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Επιστημονικά υπεύθυνη ιατρός: Βασιλική Πασχίδου ιατρός πνευμονολόγος

Νοσηλευτικό προσωπικό

Υπεύθυνη: Θωμαίς Χαϊνοπούλου ΤΕ

Νοσηλεύτριες:

Πολυάνθη Πετρίδου ΤΕ
Νίκος Απέργης ΤΕ
Ουρανία Πορτοκαλλιδου ΤΕ
Μαλαματή Χατζηαργυρού ΤΕ
Στέλλα Καλτσίδου ΤΕ
Άγγελος Ασμάνης ΔΕ
Σουλτάνα Τζάτζιου ΔΕ
Ειρήνη Καντσού ΔΕ
Σοφία Τσούλη ΔΕ