Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Οδυσσέα Κάτσακα, πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν του κτιρίου του Νοσοκομείου, συγκίνησε με τη βιωματική αφήγηση όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου κύματος της πανδημίας και παρουσίασε μια σειρά παρεμβάσεων καθώς και υλοποίησης έργων και προμηθειών που πραγματοποιήθηκαν κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Υλοποιήθηκαν προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 2.350.000,00€ μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΣΠΑ 2014-2020)
  • Πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση του κτιρίου με στοιχεία από αμίαντο ύψους 132.000,00€, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας, ενώ τη διακήρυξη ανέλαβε το Τμήμα κατασκευών Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Πραγματοποιήθηκαν συνολικές παρεμβάσεις από ίδιους οικονομικούς πόρους ύψους 1.000.000,00€ (Ενδεικτικά: Δημιουργία shock room, δημιουργία στέγαστρου στο Τ.Ε.Π. στο χώρο των Εμπυρέτων και στο Ακτινολογικό Τμήμα, δημιουργία ουρολογικού ιατρείου, δημιουργία WC, προμήθεια ιματισμού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αντικατάσταση κλιματισμού στη Μ.Ε.Θ., προμήθεια γεννήτριας και δεξαμενής οξυγόνου, εξοπλισμός του Τμήματος Οργάνωσης και Πληροφορικής, κ.α.)
  • Ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ύψους 3.500.000,00€ προκειμένου το Νοσοκομείο να αναβαθμιστεί από την κατηγορία Ε στην κατηγορία Β
  • Ένταξη του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ στα έργα και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ελλάδα 2.0. ύψους 3.450.000,00€
  • Ανακαίνιση του Καρδιολογικού Τμήματος και αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού ύψους 180.000,00€ (Συγχρηματοδότηση από τις πιστώσεις του Αναπτυξιακού προγράμματος επενδυτικών δαπανών Π.Κ.Μ. έτους 2022 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 150.000,00€ και 30.000,00€ από τις πιστώσεις του Γ.Ν.Θ. «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»)
  • Επίσης, παρουσιάστηκε το όραμα για ένα νέο, σύγχρονο νοσοκομείο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις πληθυσμιακές ανάγκες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η προμελέτη, προβλέπει μια νέα σύγχρονη πτέρυγα 200 κλινών, με δίκλινα δωμάτια, με 10 αίθουσες χειρουργείων και υπόγειους χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, σεβασμιώτατος Ιουστίνος καθώς και ο εφημέριος του Νοσοκομείου μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης,  πατήρ Συμεών  Αναστασιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κος Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης, η Γενική Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη,  κ. Μαρία Αντωνίου,          ο κος Πάρις Μπίλλιας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης κος Δημήτριος Τσαλικάκης, η επικεφαλής και υπεύθυνη του Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα ιατρός, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης κα Έφη Βασιλειάδου, ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Ζέρβας Κων/νος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού, Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι συλλόγων, συνεργάτες και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

«Τα ευχαριστώ δεν αρκούν για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στο Υπουργείο Υγείας, στον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης,  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους στην υλοποίηση όλων αυτών των στόχων που θέσαμε κάπου στις αρχές του 2020.. Εύχομαι από καρδιάς το όραμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας να υλοποιηθεί ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το Νοσοκομείο που τους αξίζει…

Οδυσσέας Κάτσακας»