Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» επισκέφτηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Οδυσσέα Κάτσακα, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια, κ. Δήμητρα Εμμανουηλίδου και τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Στέφανο Παπαστεφάνου, προκειμένου να προχωρήσει η ανακαίνιση της καρδιολογικής πτέρυγας του νοσοκομείου.

Ανακαίνιση καρδιολογικής κλινικής
Με την ψήφιση του άρθρου 54 του Ν.4456/17 δόθηκε η δυνατότητα στις Περιφέρειες να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με τα Νοσοκομεία προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη οικονομική για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και για την αναβάθμιση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών τους.


«Έχει ήδη ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος χρηματοδοτικής υποστήριξης των δημόσιων νοσοκομείων της Μητροπολιτικής Ενότητας και ευελπιστούμε ότι η συνδρομή θα παγιωθεί και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και εμείς στο τιτάνιο έργο της παροχής δημόσιας δωρεάν υγείας σύμφωνα με το πλάνο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες τους σε όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε η Βούλα Πατουλίδου. «Το Γ.Ν.Θ Άγιος Παύλος είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και αυτό καθιστά τον ρόλο του στον υγειονομικό χάρτη της Μητροπολιτικής Ενότητας ρόλο υψίστης σημασίας».